ГЕРБ-СДС изпратиха покана към Има такъв народ за среща в Народното

...
ГЕРБ-СДС изпратиха покана към Има такъв народ за среща в Народното
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС поканиха Има такъв народ на среща в Народното събрание

ГЕРБ-СДС изпратиха покана към " ИТН " за среща в Народното събрание в 12.00 ч. през днешния ден в зала " Запад ". 

След като президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС, от коалицията обявиха, че диалози за поддръжка ще водят единствено с " Демократична България " и " ИТН ", тъй като били идеологически най-близки до тях. Вчера обаче от " Демократична България " публично отхвърлиха среща с ГЕРБ с обяснението, че нямат никакви допирни точки посред им и нямало защо да си приказват. От ДБ обявиха на трибунката в Народно събрание, че към момента не са водили диалози за държавно управление с " ИТН ", на която се пада втори мандат от президента. 

Премиерът в оставка Бойко Борисов към този момент разгласи преговорният екип на ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с управлението на " Демократична България ", както и с това на " ИТН ". Борисов съобщи, че в случай че не бъде дадена поддръжка за държавно управление на ГЕРБ-СДС, в четвъртък следобяд мандатът ще бъде върнат. 

По Конституция мандатът се поставя на първата политическа мощ в новия парламент, в тази ситуация обединението ГЕРБ-СДС, която ще разполага със 7 дни, в които да предложи своя проектокабинет. Ако тя не успее да събере поддръжка в Народното събрание, следва втори опит със идната по бройка политическа мощ, която е партията " ИТН ". Ако се стигне до връчване на трети мандат, той се дава по преценка на президента. Ако и този опит не сполучи, следва назначението на служебно държавно управление и предварителни парламентарни избори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР